Ne propustite novosti! Prijavite se na naš newsletter i ostanite u toku sa svim događajima i novostima u našoj ponudi

Za ljubitelje sporta i rekreacije, HUT"Aduna" u suradnji sa klubom ekstremnih sportova LIMIT, organizira pravi sportski odmor. Svaki trenutak koji provedete u prirodi bili u društvu ili sami biti će nezaboravan doživljaj. Postoje razne aktivnosti kojima se možete baviti u prirodi.

Za ljubitelje sporta i rekreacije, HUT"Aduna" u suradnji sa klubom ekstremnih sportova LIMIT, organizira pravi sportski odmor. Svaki trenutak koji provedete u prirodi bili u društvu ili sami biti će nezaboravan doživljaj. Postoje razne aktivnosti kojima se možete baviti u prirodi.

Ako ste zaljubljenik u prirodu možete pješačiti i razgledati ili pak fotografisati vama interesantne stvari. Ako volite izazov pred vama se otvaraju bezbroj mogućnosti kao sto su: rafting, alpinizam, planinarenje, planinski biciklizam, sportsko penjanje i jos mnogi drugi sportovi i razne aktivnosti.

Tenis
Neposredno pored hotela «Ada» nalaze se dva teniska terena, za koje je dovoljno rezervirati termin i odabrati pravog sparing partnera.

Mali nogomet i odbojka
Dovoljno je reći nogomet da bi znali da se radi o prvoj svjetskoj sporednoj stvari. Odbojkaški i nogometni teren čeka na Vas i vaše prijatelje.

Rafting
Una je prirodna granica izmedu BiH i R Hrvatske, duga 212,5 km. Izvire kao tipično krško vrelo uzlaznog tipa okruženo strmim, gotovo okomitim stjenama. Zbog sedrenih barijera, stvara brojne vodopade od kojih je najveći u Martin Brodu (54 m), gdje prima i prvu veliku pritoku, Unac.

U slivu rijeke Une, u podzemnim vodama Grmeča, živi čovječja ribica, oko Une raste oko 170 vrsta Ijekovitih trava a po Uni je jedna biljka dobila i ime - Campanila unensis, unska zvončica; u toj rijeci živi 29 vrsta ribe, znamenita je pastrvska voda. U unskim pjeskovitim naplavama mogu se vidjeti mali rakovi, siguran znak čiste vode, a raspjevan izgled korita Une i igre slapova i bukova rezultati su živog dugotrajnog i rijetkog biokemijskog procesa stvaranja sedre bez koje Una ne bi bila ono sto je..

U Grmuškom kanjonu mogu se ugledati divokoze, a zbog svih ovih i jos nekih ne spomenutih karakteristika Una je pravi raj za raftingaše. a dionica nizvodno od dvadeset metarskog Štrbackog buka rafterima pruža uzbuđenja i Ijepotu.

Biciklizam
Uz iznajmljene bicikle možete se samostalno zaputiti u istraživanje ili pridružiti se turi koju organiziramo za vas, na lokacijama Plješevice, Klekovače ili Osječenice.

Foto safari
Za ljubitelje avanturizma i netaknute prirode, ovo je idealna prilika da dožive ljepotu rijeke Une na vodopadima Martin Broda i Štrbačkog Buka.

Planinarenje
Bilo da ste amater ili profesionalac, bilo da dolazite u proljeće, ljeto, jesen ili zimu, predio planine Plješevica, Osječenica ili Klekovač će vas oduševiti.

Sportsko penjanje
Ovo je sport koji je veoma atraktivan, i za samo par godina je osvojio srca kako amatera, tako i profesionalnih sportaša. Iz profesionalne instruktore, neka vaš početak bude savršen.

Ribolov
Kaliforniska pastrva, potočna pastrva i lipljen neke su od vrsta koje možete uloviti u ribolovnim lokacijama Klokota-Bihać; i lokacija Unac-Martin-Brod. Sezona ribolova počinje od 1. marta i traje na lokaciji Klokot do 31.12.2009, a na lokacji Unac 1.2.2009.
Za sve informacije mozete kontaktirati ribolovno drustvo Klokot-Unac-Una.
www.una-ribolov.com

Share this post
FaceBook  Twitter